Påsktårta - brownie med daimgrädde

På påskafton bjöd jag på en påsktårta som inte alls var hälsosam, inte alls sockerfri - men helt gudomlig!







Recept Brownietårta med daimgrädde 

Kakan 
200g mörk choklad (70%) 
200g smör 
2 dl socker 
4 ägg 
2,5 dl vetemjöl 
1 krm salt 

Blanda ägg och socker. Smält smöret i en kastrull, bryt ned chokladen till den smält i smöret till en jämn smet. Låt svalna något. Blanda ned chokladsmeten i äggen, tillsätt mjöl och salt. Rör ordentligt. Ha i smeten i en form med löstagbarkant, grädda på 200 grader i 13-14 minuter. Låt svalna, lossa från formen och lägg sedan i folie i kylen (funkar till och med över natten). 

Grädden 
2 dl grädde 
2 dubbeldaim 
2 msk kakao 
1 msk florsocker 

Ha i grädde, kakao och florsocker i en bunke. Vispa fluffigt och hacka sedan daimen och rör i. Bred ut över kakan före servering och garnera med daimkulor/riven choklad/strössel etc. 

Som att komma till himlen.