Nyttigare hallon- och blåbärspaj

Igår kväll när vi hade gäster gjorde jag en nyttigare variant av paj till efterrätt

Recept nyttig hallon/blåbärspaj
350g blåbär/hallon
2 ägg
2 dl mandelmjöl + 2 dl hackade hasselnötter (går bra med 4 dl mjöl, 4 dl krossade nötter eller annan mix)
70g smör
lite kokos
kanel/kardemumma

Lägg bär (frysta eller tinade) i en smord pajform. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något, vispa i äggen och rör sedan i mjöl och nötter. Ha i lite riven kokos. Rör sist ned ca 1 msk kanel/kardemumma.

Rör detta till en smet och klicka ut över bären. Grädda på 200 grader i 15 minuter (tills pajen fått färg) och servera med vaniljsås om du gillar socker eller grädde/kesella med vaniljpulver för nyttigare alternativ.