Bästa frökexen (lchf)
/
Detta är mina bästa frökex hittills! De smular inte sönder, man kan bre smör på dem utan problem och de smakar super.
Jag blandade
4 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön,
1,5 dl hackade blandade nötter (valnöt, mandel och hasselnöt)
4 msk fiberhusk
5 dl vatten
Låt svälla ca 5-10 min så det blir en geleklump.
Olja ett bakplåtspapper, lägg på en plåt och lägg på halva klumpen deg. Olja händerna och tryck ut degen så det täcker hela plåten och blir lagom tjock. Ta en ny plåt och gör samma sak med resten av geleklumpen.
Ställ in båda plåtarna i ugnen på 160 grader och efter 40 minuter byter du plats på plåtarna, öppna luckan då och då för att släppa ut lite luft. Låt de sedan vara inne ca 50 minuter till och sen får man känna om de är hårda eller behöver mer tid.
Jag tog ut plåtarna och klippte kexen i bitar efter denna tid men sen fick jag ställa in dem igen i ca 20 minuter med någon lägre temperatur och halvöppen lucka.
Låt kallna på galler och förvara i en burk med lock.
Jag blandade
4 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön,
1,5 dl hackade blandade nötter (valnöt, mandel och hasselnöt)
4 msk fiberhusk
5 dl vatten
Låt svälla ca 5-10 min så det blir en geleklump.
Olja ett bakplåtspapper, lägg på en plåt och lägg på halva klumpen deg. Olja händerna och tryck ut degen så det täcker hela plåten och blir lagom tjock. Ta en ny plåt och gör samma sak med resten av geleklumpen.
Ställ in båda plåtarna i ugnen på 160 grader och efter 40 minuter byter du plats på plåtarna, öppna luckan då och då för att släppa ut lite luft. Låt de sedan vara inne ca 50 minuter till och sen får man känna om de är hårda eller behöver mer tid.
Jag tog ut plåtarna och klippte kexen i bitar efter denna tid men sen fick jag ställa in dem igen i ca 20 minuter med någon lägre temperatur och halvöppen lucka.
Låt kallna på galler och förvara i en burk med lock.