vilken onsdag

Ibland blir inte dagarna riktigt som man tänkt sig dem... Idag fick jag meddelande av dagis att det härjar scharlakansfeber i gruppen och att man kan ha det utan att veta om det men att det bör behandlas. Jag som knappt visste att sjukdomen fanns och dessutom trodde att det ingick i något vaccin började läsa på vårdguiden och nästan allt stämde in på Aramis - feber, halsont med svullna halsmandlar, röd tunga, prickar här och var och ont i munnen. Febern hade ju försvunnit men inte resten, så ringde dagis, fick tid på vårdcentralen en halvtimme senare och stressade som en iller.

Väl på vårdcentralen sa läkaren att hon kunde se att det nog var scharlakansfeber och att han behövde antibiotika. För säkerhets skull gjordes även ett test i halsen och nej, tydligen inte streptokoker. Hon tittade igen väldigt förvirrad och kom fram till att det antagligen var slutfasen av höstblåsor. Ytterligare en sjukdom jag aldrig hört ett ord om men som också ger feber, halsont, ont i munnen, prickar kring mun, fötter och händer och kallas mouth/foot/hand disease. Tydligen smittar det när de bryter ut men inte när man haft blåsorna i 5-6 dagar. Men det kan även vara prickar runt munnen som han får varje år när det börjar bli kallt och han envisas med att suga på fingrarna som gör att det rinner liter av saliv över hakan. My lord vad man lär sig nya saker när man har småbarn. Och vad jag är tacksam över att det inte var antibiotika och värre saker inblandade.

Väl hemma blev det snabbmiddag till mig i form av korv (kötthalt 92% såklart), champinjoner, keso och avokado. Barnet vill fortfarande knappt äta och höll sig till en kall korv och piggelin.

Och efter middagen hamnade vi i soffan med Dora, och så lite Duplolek och målarbok innan vi både somnade vid nattning av barnet. Men nu har jag kvicknat till igen och tänkte rocka loss lite på nyttiga chokladrecept samt förbereda morgondagen.
Nu tycker jag det är dags för pappan i den här familjen att komma hem!