Fryst (sockerfri) cheesecake med citron
/
Här ska ni få recept på en grym, och näst intill sockerfri, fryst cheesecake som jag bakade i söndags.
Fryst cheesecake med smak av citron
Botten
12 digestivekex (de utan socker)
75g smör
Smula kexen i en bunke, smält smöret och blanda med kexen. Tryck ned i en springform till en botten och in i kylen i 15-20 minuter.
Kakan
1 burk kesella citrus
3 dl grädde
200g philadelphiaost
0,5 dl stevia strö/sukrin
1 tsk vaniljpulver
en bit 70% mörk choklad
Vispa med elvisp kesellan och philadelphiaosten tills det blir fluffigt. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver - rör om ordentligt. Vispa grädden i en annan bunke tills det bildas toppar. Vänd i grädden försiktigt med en slickepott i ostsmeten.
Ta ut kexbotten och ha över smeten. Smält sedan en bit choklad, ringla över kakan, lägg på folie och frys i minst 6 timmar. Ta fram ca 30 minuter innan servering.
Äkta kärlek!
Fryst cheesecake med smak av citron
Botten
12 digestivekex (de utan socker)
75g smör
Smula kexen i en bunke, smält smöret och blanda med kexen. Tryck ned i en springform till en botten och in i kylen i 15-20 minuter.
Kakan
1 burk kesella citrus
3 dl grädde
200g philadelphiaost
0,5 dl stevia strö/sukrin
1 tsk vaniljpulver
en bit 70% mörk choklad
Vispa med elvisp kesellan och philadelphiaosten tills det blir fluffigt. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver - rör om ordentligt. Vispa grädden i en annan bunke tills det bildas toppar. Vänd i grädden försiktigt med en slickepott i ostsmeten.
Ta ut kexbotten och ha över smeten. Smält sedan en bit choklad, ringla över kakan, lägg på folie och frys i minst 6 timmar. Ta fram ca 30 minuter innan servering.
Äkta kärlek!