Pekannötskolacheesecake

Jag har ju bakat en himla massa den senaste tiden och ska bjuda er på lite recept tänkte jag. Den här kakan är fullkomligt magisk, jag gjorde den på midsommarafton och då var den god, sen häromdagen modifierade jag receptet en aning och den blev fulländad! 

Pekannötskolacheesecake 

Botten 
13 digestivekex 
100g smör 

Fyllning 
500g philadelphiaost 
0,8 dl strösocker 
1 krm vaniljpulver 
2 ägg 

Kolasås 
En burk sötad kondenserad mjölk 

Börja med att koka en burk (oöppnad) kondenserad mjölk i en kastrull i 2 timmar - burken ska vara täckt av vattnen hela tiden. När den är klar öppna försiktigt och voila - bästa kolasåsen. 

Krossa kexen till smul, smält smöret och blanda med kexen och tryck ut till botten i en form med löstagbar kant och låt den vila i kylen i 15 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. 

Vispa philadelphiaost, socker och vaniljpulver med elvisp till en slät smet, tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Häll denna smet över kexbotten och grädda i ugnen i 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna. 

När kakan svalnat, häll kolasåsen över kakan och tryck ned pecannötter som dekoration. In i kylen en stund innan servering.