Godaste hallongrottorna
/
Världens godaste hallongrottor fanns på Aramis kalas och här kommer receptet jag använde.
Hallonkräm
2 dl hallon (inte frysta)
3 ägg
1,5 dl socker
70g smör
Mosa hallon med en gaffel. Vispa ägg och socker fluffigt och ha i hallon. Ställ i ett vattenbad och rör hela tiden - krämen kommer bli tjock. När den blivit tillräckligt tjock, ta av den och ha i smöret. Rör tills allt har smält. Detta blir ganska så mycket så du kan säkerligen spara halva satsen i en burk i kylen (håller ca 2 veckor). Supergott att ha på naturell yoghurt, i smoothies etc
Kakan
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
200g smör
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljpulver. Skär rumsvarmt smör i små kuber och blanda med resten. När du fått en fast och fin deg så gör man små bollar, lägger i formar och gör sedan en liten grop i mitten där du har i hallonkrämen. Grädda i ca 10 minuter på 200 grader.
Hallonkräm
2 dl hallon (inte frysta)
3 ägg
1,5 dl socker
70g smör
Mosa hallon med en gaffel. Vispa ägg och socker fluffigt och ha i hallon. Ställ i ett vattenbad och rör hela tiden - krämen kommer bli tjock. När den blivit tillräckligt tjock, ta av den och ha i smöret. Rör tills allt har smält. Detta blir ganska så mycket så du kan säkerligen spara halva satsen i en burk i kylen (håller ca 2 veckor). Supergott att ha på naturell yoghurt, i smoothies etc
Kakan
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
200g smör
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljpulver. Skär rumsvarmt smör i små kuber och blanda med resten. När du fått en fast och fin deg så gör man små bollar, lägger i formar och gör sedan en liten grop i mitten där du har i hallonkrämen. Grädda i ca 10 minuter på 200 grader.