storstad vs småstad

Hus vid Indiska Oceanen? Ja tack! 

Ni vet när man får barn så börjar frågor hagla. Främst när syskon ska komma eller när man ska skaffa hus. Märkligt det där att man inte ska kunna leva som förr i lägenhet i stan när man har fått barn. Jag har ingen jättelängtan efter hus. Och jag har verkligen ingen längtan efter hus i Stockholm. Ska jag bo i Stockholm ska jag bo centralt annars finns det enligt mig ingen mening med att bo i Sveriges största stad. Att köpa ett litet radhus i Farsta för 4 miljoner känns inte aktuellt då jag kan få en hel herrgård för det priset 1,5 timme från Stockholm men i en småstad. 
Jag tänker mer och mer på det här med storstad vs liten stad nuförtiden. Jag älskar storstäder, närheten till shopping, barer, längre öppentider, massor av människor och många restauranger. Men så är det ju det här med avstånden. Att allt tar sådan tid i en storstad. Att bara göra ett bankärende/ta sig till jobb eller dagis/besöka vänner kan ju ta ett par timmar. Bodde jag i en småstad skulle jag antagligen ha 5 minuters cykelväg till jobbet och lika långt till dagis samt kunna göra 5 ärenden inom en timme då alla ställen ligger nära varandra. Men i småstaden finns inte Skansen, Andys lekland, 4H gårdar, libanesiska restauranger, flashiga barer, alternativa biosalonger och snabbtåg till Arlanda. Frågan är väl bara hur mycket jag utnyttjar detta?! 
Visst skulle det underlätta i praktiken att ha ett hus med egen trädgård, sandlåda etc till Aramis och bara öppna altandörren istället för att packa med sig halva hemmet för att besöka närmaste lekpark. Eller att kunna bjuda hem så många vänner man vill utan att tänka på utrymme. Eller att kunna baka/slamra/göra en smoothie på kvällstid utan att Aramis vaknar eftersom han sover på en annan våning/del av huset. 
Men så kommer vi till det här med jobb. Jobben haglar ju inte direkt i småstaden men och andra sidan är det heller inte 700 sökandes till varje plats. Ja ni hör ju – hur ska jag någonsin kunna bestämma mig?! Det är svårt att ta livsavgörande beslut. 
Är ni hus-sugna?