Köttfärslimpa med pesto och fetaost
/
Köttfärslimpa med pesto och fetaost
500g nötfärs
2 vitlöksklyftor
1 paket fetaost
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1,5 msk torkad oregano
0,5 tsk salt svartpeppar
2 msk pesto
10-15 svarta oliver
Blanda nötfärs, pressad vitlök, ägg, grädde salt, peppar och oregano. Blanda fetaost och pesto i en skål. Smörj en ugnsform och älgg i hälften av köttfärsen, platta ut. Gör en skåra i köttfärsen och lägg i fetaoströran där. Täck med resten köttfärsen och forma till en limpa.
Skär oliverna i mindre skivor och tryck i limpan.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter och servera gärna med blomkål/broccoli och kesellasås.
500g nötfärs
2 vitlöksklyftor
1 paket fetaost
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1,5 msk torkad oregano
0,5 tsk salt svartpeppar
2 msk pesto
10-15 svarta oliver
Blanda nötfärs, pressad vitlök, ägg, grädde salt, peppar och oregano. Blanda fetaost och pesto i en skål. Smörj en ugnsform och älgg i hälften av köttfärsen, platta ut. Gör en skåra i köttfärsen och lägg i fetaoströran där. Täck med resten köttfärsen och forma till en limpa.
Skär oliverna i mindre skivor och tryck i limpan.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter och servera gärna med blomkål/broccoli och kesellasås.