filmjölkslimpa med fröer
/
Idag har jag bakat världens enklaste bröd, sk filmjölkslimpor. Vet inte vad som är bäst, nybakat bröd hemma eller den ljuvliga doften som sprider sig i hela lägenheten?
Jag blandade detta;
4 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
4 dl fröer (blandade solroskärnor, linfrön och pumpakärnor)
4 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 dl olivolja
0,5 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
Blanda alla torra ingredienser och ha sedan i fil, sirap och olja. Häll i smeten i två brödformar, in långt ned i ugnen på 175 grader i 100 minuter och sen är det klart!
4 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
4 dl fröer (blandade solroskärnor, linfrön och pumpakärnor)
4 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 dl olivolja
0,5 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
Blanda alla torra ingredienser och ha sedan i fil, sirap och olja. Häll i smeten i två brödformar, in långt ned i ugnen på 175 grader i 100 minuter och sen är det klart!