Atlanta Hotell, Bangkok

Igår kväll besökte vi ett ställe vi länge velat kollat in men aldrig kommit oss för att gå till, nämligen Atlanta Hotell på Sukhumvit soi 2. Det här är inget hotell man bara går förbi och slinker in, utan det syns knappt utifrån, ligger i hörnet av soien och vet man inte vad som döljer sig innanför går man nog obemärkt förbi. 

Atalanta Hotell slog upp portarna på 50-talet och sedan dess har tiden stått stilla där inne. Det är som att gå in i serien Mad Men och lämna Bangkok bakom sig. Deras pool var Bangkoks första när den byggdes 1958 och den ser exakt lika ut nu som då. 

Det spelas endast musik från 30, 40 och 50-talet. Restaurangen serverar samma mat som de hade på menyn när de öppnade, de har mycket vegetarisk mat, stor trädgård med katter och sköldpaddor och noll tolerans mot droger, prostitution och dåligt uppförande. Deras hotellobby är den mest fotograferade i hela Thailand och ja, det här stället är verkligen värt ett besök. Vi testade deras restaurang för middag (som egentligen bara är öppen för deras gäster men det var inga problem att få bord). Vi åt thaimat, Aramis testade deras milkshake och betyget blir väldigt gott (dock starkt) och väldigt prisvärt. Men nej, barnvänligt var det väl kanske inte...