Novotel Rayong Rim Pae

Novotel Rayong ligger inte i själva staden Rayong utan ett par mil utanför, längs med stranden. Hit åker väldigt många thailändare över helgen för att komma ifrån storstaden och vill man ha rum under långhelg/songkran och liknande får man vara ute i god tid.

Vi bodde i ett superior rum med balkong och det fanns gott om utrymme att ställa in hotellets spjälsäng.

Det är väldigt fint omkring hotellet med små broar, fontäner, dammar med fiskar och väldigt mycket träd och blommor.

De har tydligen aktiviteter så som powerwalk, thailanguage, blombindning, volleyboll, kidscub etc men jag såg inte till en enda utav dessa aktiviteter. Antingen hade de inga anmälda eller så fanns det ett schema som inte användes. Jag frågade om barnklubben men fick bara till svar att Aramis var för liten - not babies.

Stället har två stora pooler och en juccuzzi. Detta är den ena poolen som var mycket barnvänlig och nästan folktom - den gränsar till jaccuzzin och bakom ligger Novotels minigym och spa.

Den andra poolen var helt nyrenoverad (öppnade andra dagen vi var där) och den har utsikt över havet. Den har en tillhörande barnpool med rutschkana som passar för lite äldre barn.

Stranden precis nedanför hotellet är helt ok. Tyvärr har hotellet inga schyssta solsängar utan endast dessa solstolar.

Stranden är ganska så långgrund, vattnet var ljummet och halvklart. Vi spenderad inte överdrivet mycket tid här då det var olidligt varmt under dagen.

Frukostbuffén var över förväntan med frukt, bröd, yoghurt, bacon, korv, pasta, potatis, bakverk, nudelstation (där man själv fick välja nudelrätt), äggstation och våffel/pannkaks/crepe/station.

Novotel har en restaurang (samma som där man äter frukost) där de serverar thaimat och västerländsk mat. De har också en lite italiensk restaurang som gränsar till en utav poolerna, en strandbar och ett café där de serverar gott kaffe och goda kakor. Runt omkring hotellet finns det inte jättemånga restauranger, mittemot längs med vägen ligger Kims Place som tar överpriser för pad thai, fried rice och vårrullar. Längs med stranden finns en del restauranger som serverar helt ok thaimat men jag kan inte säga att jag blev imponerad - ställena har ingen mysfaktor som till exempel på Koh Samet.

Solnedgången över havet var helt fantstisk. Hotellets strandbar serverar drinkar direkt till stranden och mellan 17-18 har de 2 for 1. Att sitta på stranden med en iskall drink och ha den här utsikten är ren njutning.

Under storhelger, på lördagar och kanske fler dag under högsäsong har de stora buffér i trädgården. Vi passade på att njuta av en stor grillbuffe som var himla god. Förutom nygrillade grillspett på kyckling/biff/kyckling fanns thairätter, fisk, bröd, sallader, vårrullar och ett stort efterrättsbord. Det godaste vi åt i Rayong under hela resan. Jag rekommenderar Novotel som en del av en semester eller en minisemester från Bangkok. Det är väldigt barnvänligt, det är rent och fräscht, de har wifi (mot en avgift), personalen är bra och det finns allt man behöver. Det jag saknar är ställen runt om att äta på, mysfaktor (stranden mer är lysrör än levande ljus) och så drar alla sandflugor också ned betyget en smula. Såklart inget hotellet kan rå på men jag fick så mycket bett att jag drar mig för att åka dit igen (iallafall utan kokosolja el dyl).