Mammig vid 18 månader

Aramis är ju snart 1,5 år och han har blivit extremt mammig på senare tiden. Är det någon fas eller är det bara mitt barn? 

Lite mammig har han väl alltid varit men hemma i Stockholm när vi tex var på ÖF så brydde han sig knappt om att jag var där och alla sa att han skulle bli så lätt att skola in på dagis. Nu har han gjort en helomvändning och fullkomligt gallskriker så fort jag lämnar rummet eller går på toaletten. Han vill helst hänga runt min hals som en liten apa 24 timmar om dygnet (säger bara 12 kg..) och när vi umgås med andra barn kollar han alltid var jag är, vill visa mig saker och leka nära mig. Det är extremt frustrerande och jag vet inte hur jag ska gå vidare. Bejaka dvs krama honom ännu mer, vara mer nära etc eller tvärtom; försöka få honom att vara mer utan mig och vänja sig vid att jag kommer försvinna då och då?! 

Hemma i Stockholm var han ju en del med både mina föräldrar och Mickes föräldrar men sedan vi kom hit har han ju knappt varit utan oss - kan det ha med saken att göra?! Fast å andra sidan vet jag barn som knappt haft barnvakt en enda gång och deras inskolning på dagis har ändå gått hur bra som helst. Någon som har några goda råd att ge mig?!