IKEA besök i Bangkok


Igår då, IKEA! Att ta sig dit är väldigt enkelt även om det ligger ca 3 mil utanför citykärnan. Först tar man skytrain mot Bearing, så här tomt var det när vi började närma oss IKEA stoppet.
Man hoppar av vid Udom Suk, där hjärtat pekar. Tyvärr hade inte skytraintavlorna blivit uppdaterade så det var många som inte visste var man skulle ta vägen, men exit 5 är det som gäller.
När man väl kommit ned för trappan väntar man precis där och en IKEA shuttlebus stannar till var 15e minut och tar dig direkt till varuhuset - kanske en 10-15 minuters åktur.
Så här såg det ut där man blev avsläppt och sedan var det bara att stega in i varuhuset.
Och jo IKEA Bangkok ser ut som IKEA över hela världen. De har barnpassning/småland dit det var kö, det hade en restaurang som det var ca en mils kö till så det fick jag hoppa över, i övrigt inte så mycket folk som jag befarat. I högtalarna spelades endast ABBA, det fanns ingen julavdelning (såklart) och många kvinnor var förvirrade när det kom till lakan och storlekar - vad är 180 cm och vad motsvarar queen/kingsize. Jag försökte hjälpa till så gott jag kunde när frågorna haglade över den enda blonda kunden på sängavdelningen.
Så här mycket handlade jag. Inte så farligt enligt mig själv men enligt thailändare - galet mycket med tanke på de stora ögonen, fnissen och pekningarna. När jag kom fram till kassan var det ingen kö alls så bara att lassa upp allt på bandet men insåg då att alla andra omkring mig handlade en nalle alternativt en leksak. Själv är man ju veteran och vet att man aldrig bara handlar en sak på IKEA. Kom hem med leksaker, tvättkorg, lakan, lampor, handdukar, glas, matta och min älskade antilop barnstol. Jag älskar antilop! Den är stilren, har perfekt brickbord, barnet sitter rak i ryggen, den är smidig att montera ned, lätt att släpa på och helt galet billig, 135 kr med bricka - det är billigare än i Sverige. Och med tanke på att det inte går att köpa en enda barnstol i de thailändska varuhusen under 1100 kr så gjorde jag ett kap! (Fick den dessutom till 20% rabatt då jag fick köpa ett skyltex!)

När allt var betalt och klart var det dags att kolla in IKEAs matavdelning. När vi bodde i London brukade vi åka dit ibland och bunkra upp med Estrella chips, Ballerina kakor, Ahlgrens bilar och sill men tydligen har IKEA alt tullregler ändrats och det fanns bara IKEAs eget märke. Jag slog till på pepparkakor och lingonsylt (till min gröt) men i övrigt var det mest trista grejer som pasta, fryst lasagne, kolasnören, chokladkakor som påminde om blockchoklad och frysta kanelbullar. Efter 2 veckor i Thailand längtar man ju inte heller ihjäl sig efter Sverigemat men trist för de som bott här länge och sällan besöker Sverige. Efter all shopping var jag utsvulten och tänkte lyxa till det med en korv för 15 bath men det kunde jag tyvärr glömma då korvbröden var slut sen länge. Kan också meddela att hem blev det inte kommunaltrafik utan jag hoppade i en taxi med all min packning och för 45 kronor åkte jag från dörr till dörr och fick sakerna uppburna till lägenheten - bättre än hemkörning!