Barn som äter på natten

Kommer ni ihåg att Aramis åt mycket och väldigt ofta på natten? När jag ammade var det typ varannan timme och sen började vi med flaska och då var det 1-2 flaskor per natt. Sen drogs det ned till en flaska per natt men runt 02 vaknade han alltid och gallskrek efter ersättning. BVC sa till mig att barn över 6 månader behöver inte äta på natten, vi måste sluta ge honom mat, låt honom skrika, slutar vi inte ge honom flaska kommer han att äta på nätterna tills han är 5 år etc. Låt mig säga -  vilket skitsnack! 
BVC kanske fyller sin funktion men deras skrämseltaktik ger jag inte mycket för. Vi testade ett par gånger efter ett BVC besök att vägra ge honom flaska; det resulterade i skrik i två timmar, hysterisk bebis, hysteriska föräldrar och tillslut vann bebisen och fick sin flaska. Då bestämde vi oss för att ge honom flaska när han ville ha den, han sög i sig innehållet och somnade om på fem minuter - win win för alla tre i familjen. Aramis åt varje natt tills det att han var runt 13-14 månader, helt plötsligt ville han inte ha flaskan vissa nätter utan bara bli flyttad till vår säng, bli struken över ryggen, ha nappen eller något annat. Det blev fler nätter utan nattmat än med och nu händer det i stort sett aldrig att han vill äta på natten. 
Alltså till alla er därute som är förtvivlade över att er bebis äter på natten, det måste få ett slut, det är en dålig vana etc - tagga ned. Det kommer försvinna med tiden, ni kommer inte behöva gå upp 03 och steka köttbullar till er 5-åring och ibland är det bättre att lita på sin känsla än BVC. 
(Att barnet på bilden med den mörka kalufsen är min son har jag fortfarande lite svårt att in :) )