resan

Här kommer en liten sammanfattning av vår resa till Bangkok. Som ni ser hade vi en del packning men vi slapp betala övervikt och allt gick väldigt smidigt.
På Arlanda Terminal 5 har de byggt upp ett mini Elsa Beskow land för barnen - succe!
Första resan mellan Stockholm och Aralnda tog bara 40 minuter och Aramis skötte sig perfekt - åt lite russin, vi läste böcker och tittade ut genom fönstret. Sen var det ca 30 minuters väntan i Helsingfors, klockan hade blivit 21:30 och Aramis halvsol i ergon. Planet mot Bangkok, det skulle lyfta 22:40 och klockan 23:00 sov Aramis. Vi fick låna en liten barnsäng att ställa på golvet (han är för tung för att ligga i den när den är upphängd på väggen) han var egentligen lite för lång för den också men det störde honom tydligen inte att fötterna dinglade utanför. Vi gav honom välling och sen däckade han direkt och vi kunde äta middag innan planet släcktes ned för natten.
Vid 05:30 vaknade han (precis som han brukar göra hema) och kunde inte somna om så han fick gå i gången, äta frukost, kolla lite på film och testa att sitta i eget säte.
En timme innan landning somnade han igen så här och så sov han tills det var 10 minuter till landning och han fick ont i öronen. Jag är grymt imponerad över hur smidigt det gick och på något sätt kände jag inte av jet lagen. (Jag tror min sömn är så störd av det senaste året icke sömn att jag numera alltid kommer gå runt i tillståndet aldrig riktigt helt utsövd.) Vi tog sen taxi till hotellet, det fanns inte en bilbarnstol i närheten men det gick bra iallafall som tur var. Nattflyg rekommenderas!