Äpple- och kanelmuffins med vaniljsås

Igår var det kalaskväll här hemma. Jag hann nästan med att baka det jag skulle, fick skarva lite med ballerina kladdkaka men annars så flöt det på bra. Det blev äpple- och kanelmuffins med vaniljsås och en nyttig halloncheesecake med kaffe/chokladsmak (recept kommer under dagen).
Eftersom det är höst tyckte jag det passade alldeles utmärkt med äppelmuffins och jag körde på det här
Recept
125g smör
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl vaniljyoghurt
0,5 dl matolja
Fyllning
2 skalade äpplen
2 msk kanel
1 msk strösocker

Smält smöret och blanda det med socker. Tillsätt äggen och vispa allt med elvisp. Ha sedan i vaniljpulver, bakpulver och mjöl och vispa igen. Ha sist i yoghurt och olja. Skär äpplen i små bitar, blanda med kanel och socker. Häll i smet till hälften i 12 lite större muffinsformar på en muffinsplåt. Tryck i äpplen i varje form, se till att de kommer ganska långt ned så det blir fyllning i hela muffinsen. Grädda i ca 20 minuter på 200 grader. Låt svalna något och servera med tjock vaniljsås.