Ansökan om visum till Thailand - även barn


Thailands ambassad ligger på Floragatan 3 i Stockholm och där hängde vi länge igår. De tar emot visumansökningar 9-12 och självklart var det problem i kollektivtrafiken så vi kom inte dit förrän 11:30. Lång kö, stressad personal som skulle stänga 12, allmän förvirring och ganska så mammig bebis gjorde att jag var något stressad och svettades floder när jag försökte hålla koll på papper, skötväska, foton, biljetter och ha en bebis runt halsen. Efter många om och men var det vår tur, vi ansökte om turistvisum double entry (papper skriver du ut från deras hemsida och fyller i innan besöket för att spara tid) vilket betyder att vi får 60 dagar, lämnar landet och när vi kommer tillbaka får vi 60 dagar till (man kan även få 30 extra dagar när de första 60 går ut om man besöker thaikonsulatet i Bangkok och betalar runt 500kr). Jag hörde en del som försökte få ut triple entry men det lyckades inte något vidare. Det är ju bara jag och Aramis som behöver visum eftersom Mickes företag står för work permit till honom. Även fast det fanns uppgifter om barn på mina visumpapper skulle Aramis ha egna papper med foto, alla som har eget pass ska ha eget visum tydligen. Thai ambassaden tar inte kontokort för att krångla till det extra så 80% av alla som var där fick springa till en uttagsautomat några kvarter bort. Man måste även lämna kopia på utskrift av sina flygbiljetter när man ansöker om visum. Turistvisum kostar 260kr och vill man ha dubbelt som vi tog blir det 520 per person, självklart hade jag inga kontanter och klockan var 5 minuter från stängning. Snälla som de var lät de mig komma tillbaka när de öppnade klockan 13 och betala så under tiden lekte vi i Humlegården och åt lunch på en parkbänk. Visumet tar ca 1 vecka att få och då får man hämta det mellan 14-16.

Humlegårdens parklek var hur fin som helst och det märks att man var på Östermalm - och inget negativt i det! Barn i Burberrykappor, lite lyxigare leksaker (som balanscyklar) och inomhus var det spotless.

Stora ytor med staket kring - like it!

När vi väl betalt visumen så tog vi en promenad i Humlegården som är magisk vacker - synd att vi bor på andra sidan stan.

Lite Hampstead Heath vibbar.

Höga träd.

Och en kamp om mössan skulle vara av eller på.