Kladdkaka LCHF
/Igår när vi hade middagsgäster bakade jag en kladdkaka a la LCHF och jag säger bara - yes! Full pott och jag kommer aldrig gå tillbaka till att baka den "vanliga" varianten. Den här blir mycket krämigare, man tar inte lika stor bit för man blir proppmätt av en liten och chokladsmaken är fenomenal!
Recept
200g mörk choklad (helst över 80%)
200g smör
0,75 dl sukrin
4 ägg
1 tsk vaniljpulver (det jag skrev om i inlägget nedanför)
Vispa ägg, vaniljpulver och sukrin så det blir riktigt fluffigt. Smält smöret, ta av från plattan och rör sakta ned chokladen så den smälter och blandar sig med smöret. Häll i chokladsmeten i äggen och vispa ett tag till. Häll smeten i en springform eller i en vanlig sockerkaksform, sätt in i ugnen på 200 grader i ca 6-10 minuter. Ta ut, förvara i kyl och servera sen med grädde och bär - lika god som riktig fransk chokladtårta! (Går dessutom utmärkt att frysa.)