Zuccini och köttfärsgratäng - very GI

Igår lagade jag en mästerlig zuccini och köttfärsgratäng till middag. Väldigt mycket GI och väldigt mycket godare än vad det ser ut på bilden.

Recept (4 pers)

2 zuccini

1 burk krossade tomater

1,5 dl matlagningsgrädde

500g nötfärs

2 klyftor vitlök

1 gul lök

1 tärning köttbuljong

oregano

chilisås

Ett halvt paket fetaost

Skiva zuccini i tunna skivor på längden, salta på båda sidor och låt de dra i ca 30 minuter så vattnet försvinner. Hacka lök och vitlök och stek i lite olivolja. Ha i nötfärsen, stek tills den är klar och ha sedan i salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, grädde, oregano och chilisås (de två sista efter behag). Låt puttra i ett par minuter och ha i en tärning köttbuljong. Skölj zuccini och torka den. Varva sedan zuccini med köttfärssåsen i en smord ugnsform, börja med köttfärsen. Avsluta med att smula fetaost på toppen. Gratinera i ugnen i 30 minuter på 200 grader. Servera gärna tillsammans med turkisk yoghurt.