Vegetarisk/Mexikansk böngryta med avocadoröra

Gårdagens middag såg ut såhär, vegetarisk, nyttigt, färgglad, snabblagad och gott! Receptet kommer ursprungligen från Saltåkvarns kokbok men jag har modiefierat receptet då jag tyckte grytan saknade sting.
Vegetarisk/mexikansk böngryta (4 pers)
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 burk kidneybönor
En halv purjolök
1 tärning grönsaksbuljong
2-3 tsk spiskummin
En halv röd chili
2,5 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 kruka färsk koriander
salt och svartpeppar

Avocadoröra
2 mogna avocados
1 msk citronsaft
1 tomat
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Hacka löken, och strimla paprika och purjolök. Stek löken i lite smör tills den blir mjuk och genomskinlig, ha i paprika, purjolök, spiskummin och stek ytterligare någon minut. Klipp i chilin. Ha i krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong och låt det småkoka i 10 minuter. Ha sedan i bönorna och klipp i koriandern, låt puttra lite till och smaka av med salt och peppar.
Mosa avocados med en gaffel tillsammans med citronsaften, pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar. Finhacka tomaten och blanda i.
Servera!