Key Lime Pie
/Igår kväll gick all tid åt till att baka Key Lime Pie, båda stora och små. Receptet är hämtat från Leilas bok One More Slice och jag säger bara - do it!
Recept (till en stor paj ca 22 cm eller 4 små)
200g digestive kex
100g smör
4 äggulor
6 lime
1 burk kondenserad mjölk
3 dl mellangrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen så fint det går, blanda med smält smör och tryck ut i botten på pajformen. Grädda i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna.
Blanda skal och saft från 5 limefrukter med kondenserad mjölk och äggulor.Låt stå i ca 1 timme så smeten suger åt sig limesmaken. Sila sedan smeten genom en fin sil så skalen försvinner. Häll i smeten i pajformen och grädda i ca 15 min för små pajer och 25 min för en stor paj. Låt svalna och bred sedan på vispad grädde och garnera med lite lime.