Fudgekaka

Som sagt så bakade jag en kaka igår som var a piece of heaven. Jag fick receptet av Pauline i min mammagrupp (Ja, vi går all in på hemmafrutemat och byter även recept med varandra.) Gillar man choklad måste denna kaka testas, gärna till kaffe eller ett glas rött.
Fudgekaka
200g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Glasyr
100g smör
2 dl grädde
2 msk sirap
2 dl socker
100g mörk choklad

Lägg bakplåtspapper i en långpanna och sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ned ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll sedan ihop med smörblandningen. Rör ordentligt, bred ut i långpannan och grädda i ca 15 minuter. Gör glasyren medan kakan svalnar. Ha i grädde, sirap, choklad (bryt i bitar) och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka under omrörning i ca 15 minuter tills den blir tjockare i konsistensen. Ta av från plattan och ha i det kalla smöret i bitar. Rör så det blir en tjock glasyr och smeta sedan ut över kakan i ett tjockt lager, spara inte på krutet! Låt det stelna, gärna i kylen, skär i bitar och sedan kan den avnjutas som den är eller med glass/grädde. Går hur bra som helst att frysa och är nästan bättre när den är nytinad och lite lagom seg.