Är det värt att besöka Chatuchak Weekend Market?

Jag får nästan dagligen mail av personer som har frågor kring Bangkok och övriga delar av Thailand. Jag tänkte publicera de vanligaste frågorna i inlägg här på bloggen då och då för jag har inte så mycket tid att besvara långa enskilda mail. Här kommer den första frågan:
Om man bara är i Bangkok några dagar är det värt att åka ut til Chatuchak Market eller kan man hitta samma saker i stan?
Mitt svar är; åk! Jag tycker Chatuchak Market är outstanding för allt finns på en och samma plats (även om ytan är enorm). De har växter, djur, kläder, skor, smycken, inredning, second hand avdelning och en massa annat. Det är lätt att ta sig dit då både Skytrain och MRT har stopp vid marknaden och det är en upplevelse att komma dit. Dofterna, myllret av människor, all underbar mat och snacks, luften som är så het så den vibrerar, det prutas åt höger åt vänster och du kan göra riktiga kap. Många gånger säljes samma varor på MBK som på Chatuchak men på MBK får du betala det dubbla. Tips inför besöket är: Var där tidigt, runt 10 när de öppnar. Köp Nancy Chandlers detaljerade karta över marknaden så du lätt ser var du befinner dig och kan hitta tillbaka. Kom ihåg att ta många vätske- och matpauser. Stressa inte. Det kommer vara hett så klä dig därefter. 
Här finns en liten guide till marknaden som jag skrev ihop för något år sedan.