Strumpprojektet

Härmed inleder jag ett projekt med min fina vän Annika, vi kallar det Strumpprojektet

Annika och jag lärde känna varandra när jag bodde i Bangkok. Hon har bott där i 8 år, bor fortfarande kvar och volontärarbetar i Klong Toey, som är Bangkoks största slumområde med ca 80,000 invånare (alltså ungefär lika många invånare som hela Karlstad). Annika driver bloggen 50+ i Bangkok där man kan läsa om alla hennes projekt som förändrar kvinnor och barns liv för alltid.

Häromveckan fick en bekant till Annika reda på hennes arbete och skänkte då nästan 700 par barnstrumpor i strl 15-22 till hennes verksamhet. Eftersom det är väldigt varmt i Bangkok och barnen där inte så ofta använder strumpor kläcktes idén att sälja strumporna och låta pengarna gå oavkortat till barnen i slummen. Dessa barn kommer från väldigt fattiga hemmiljöer, de som har råd betalar 5 bath (ca 1 kr!!) i dagisavgift per dag till förskolan i slummen, de som inte har råd betalar inget alls. Det är på den nivån det ligger. Som ni förstår får barnen sällan en chans att lämna slummen och se andra miljöer, därför försöker Annika anordna utflykter för dem, sist var de i Lumpini Park. (här kan ni läsa mer om det lyckade besöket. ) Nu vill vi försöka få ihop pengar till en ny utflykt och du kan hjälpa till!

Köp ett eller flera par strumpor för 19 kr styck (eller mer om du så vill, frakt tillkomer) så Annika kan ta med barngruppen till en park eller zoo över dagen. (Självklart kommer Annika blogga om utflykten) 50 par strumpor ska säljas i denna blogg och det är väl hur enkelt som helst, eller hur kära läsare? Jag vet att Aramis kommer få flera par strumpor i present av mig som kommer att användas med lite mer stolthet än de från Lindex.

Intresserad? Maila mig på towis@mail.com, berätta hur många par strumpor du vill köpa och jag berättar hur du går till väga.