Dinkelköttbullar från Saltå Kvarn

Igår blev jag inspirerad av Saltå Kvarn kokboken vi fick i julklapp och gjorde dinkelköttbullar. Modifierade receptet lite och dog lite över hur gott det blev.
Recept (4 pers)
2 dl dinkelflingor
2 msk persilja
1 tsk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
500g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
2 msk stark grovkorning senap
1,5 dl vatten

Hacka och stek löken i smör så den blir mjuk, låt svalna. Blanda dinkelflingorna med vattnet och låt svälla ett par minuter. Blanda nötfärs, persilja, oregano, ägg, salt, peppar, senap och pressad vitlök. Häll i löken. Blanda sist i dinkelflingorna. Forma till större bollar, ca 10-12 st. Stek dem gyllenbruna i smör och ställ sedan in dem i ugnen i 15 minuter på 225 grader så de blir genomstekta. Vi åt dem med kokta rödbetor och fetaost - try it and love it!