Pepparkakscupcakes


Idag har jag bakat juliga pepparkakscupcakes. Kalasgoda.
Recept (ca 25 st)
150g smör
3 ägg
3,5 dl socker
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskrydda
2 dl gräddfil
2 msk lingonsylt

Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och smör och blanda i smöret. Blanda mjöl, pepparkakskryddor och bakpulver i en skål och varva sedan i mjölblandning och gräddfil. Ha sist i lingonsylten. Fyll muffinsformar (lite mer än hälften) och ha in i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna innan du har på frosting.

Frosting
50g rumstempererat smör
100g philadelphiaost
5-7 dl florsocker
saft från en halv citron
1 tsk vaniljsocker
Blanda allt i en skål med elvisp, ha i så mycket florsocker som det behövs för något fast konsistens, ställ in i kylen i ca en kvart och dekorera sedan dina muffins.

Under tiden jag dekorerade hängde Aramis med morbror, han hade nämligen då tröttnat på att ligga på köksgolvet för länge sen.