Brownie med pepparkaka samt vit och mörk choklad
/Recept
4 ägg
5 dl socker
250 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl oboy pulver
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
pepparkaksdeg
100 g mörk choklad
100 g vit choklad
Smält smöret. Häll i socker i en skål, häll i smöret när det svalnat och blanda väl. Ha i ett ägg i taget, rör mellan varje ägg. Blanda i kakao och oboypulver. Rör ordentligt så det inte blir klumpar. Ha sist i mjöl, bakpulver och salt. Blanda noga.
Hacka chokladen i lite större bitar.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 20x40cm) och häll i smeten så den blir jämnt fördelad. Peta ned chokladen i smeten. Ta sedan bitar av pepparkaksdegen och tryck ned i smeten, ju mer desto godare och juligare smak. Grädda sedan på 175 grader, långt ned i ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska ha en hård skorpa men vara kladdig inuti. Låt svalna (gärna i kylskåpet) innan du skär upp den.