Brownie med pepparkaka samt vit och mörk choklad

Igår bakade jag brownies med pepparkaksdeg, vit och mörk choklad. Så här såg kakan ut innan gräddning...
... och här är resultatet. Kan säga att smarrigare kaka till jul får man leta efter. Jag blev inspirerad av att baka brownie med pepparkaka när jag såg att Carolina gjort det, dock använde jag mig av ett annat recept som kommer här;
Recept
4 ägg
5 dl socker
250 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl oboy pulver
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
pepparkaksdeg
100 g mörk choklad
100 g vit choklad

Smält smöret. Häll i socker i en skål, häll i smöret när det svalnat och blanda väl. Ha i ett ägg i taget, rör mellan varje ägg. Blanda i kakao och oboypulver. Rör ordentligt så det inte blir klumpar. Ha sist i mjöl, bakpulver och salt. Blanda noga.
Hacka chokladen i lite större bitar.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 20x40cm) och häll i smeten så den blir jämnt fördelad. Peta ned chokladen i smeten. Ta sedan bitar av pepparkaksdegen och tryck ned i smeten, ju mer desto godare och juligare smak. Grädda sedan på 175 grader, långt ned i ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska ha en hård skorpa men vara kladdig inuti. Låt svalna (gärna i kylskåpet) innan du skär upp den.

Många undrar hur jag har tid att baka med en bebis hemma. Svaret är att jag alltid börjar när han sover men som ni vet vaknar de alltid när man väl börjar med ett projekt så då hänger Aramis i bumbon, i babysittern eller oftast ligger på köksgolvet och kryptränar. Kanske inte fungerar i flera timmar men den tid det tog att göra denna kaka klarade han av att sysselsätta sig själv. Hett tips, en tom äggkartong är tydligen en väldigt rolig leksak.