Köttfärslimpa med oliver och basilika
/
Alltså den här bilden gör inte maten rättvisa! Igår gjorde jag nämligen min första köttfärslimpa någonsin och den blev så god, långt ifrån någon 70-tals köttfärslimpa med morötter och ärtor. Denna innehöll basilika, oliver, soltorkade tomater och en massa annat gott. Superlätt och jag skulle kunna äta den varje dag!
Recept
400 g nötfärs
1 kruka färsk basilika
10-15 svarta oliver
5-6 soltorkade tomater i olja
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 5 minuter. Hacka löken och pressa vitlöken och ha i bunken. Hacka oliverna, riv moroten och strimla tomaterna - blanda i detta tillsammans med ägg, salt och peppar. Blanda sist i nötfärsen och ca en halv kruka färsk hackad basilika. Blanda väl, ha upp smeten i en brödform och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter. Njut av denna underbara rätt tillsammans med kokt potatis och gräddsås!
Recept
400 g nötfärs
1 kruka färsk basilika
10-15 svarta oliver
5-6 soltorkade tomater i olja
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 5 minuter. Hacka löken och pressa vitlöken och ha i bunken. Hacka oliverna, riv moroten och strimla tomaterna - blanda i detta tillsammans med ägg, salt och peppar. Blanda sist i nötfärsen och ca en halv kruka färsk hackad basilika. Blanda väl, ha upp smeten i en brödform och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter. Njut av denna underbara rätt tillsammans med kokt potatis och gräddsås!