Orientalisk kycklingsoppa med limetzatziki

Igår hade jag middagsbesök och kände att det var läge för soppa i det kyliga vädret så det fick bli en Orientalisk kycklingsoppa med limetzatziki. Bilden är värdelös men jag lovar - riktigt gott!
Recept (4 pers)
Orientalisk kycklingsoppa
2 schalottenlökar
1 bit purjolök (ca en halv)
2 Kelda Orientalisk soppa
2 kycklingfiléer
1 blomkålshuvud
curry
salt
svartpeppar

Limetzatziki
1 lime
3 dl turkisk yoghurt
gurka ca en 10 cm bit
salt

Börja med limetzatzikin då den blir bättre om den får stå en stund. Riv gurka grovt, krama ur vatten, lägg på en bit hushållspapper och strö över salt - låt ligga ca 5 minuter. Riv limeskal från en lime och blanda med yoghurten och salta lite. Lägg gurkan i ett kaffefilter och krama ur ännu mer vatten, lägg sedan gurkan i yoghurten och blanda. Pressa i lite limesaft, smaka av och tillsätt mer limesaft/salt om det behövs.

Hacka och stek schalottenlök och purjolök i lite olivolja. Skär kycklingen i mindre bitar och stek med löken. Salta och peppra. Ta av från plattan. Häll upp den orientaliska soppan i en stor kastrull och värm, ha sedan i löken och kycklingen. Bryt blomkålen i mindre buketter och ha i soppan. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Smaka av och ha i så mycket salt, peppar och curry du tycker det behövs. Serveras till sin fördel med hembakt bröd.