Igår blev det smarriga basilikabiffar och potatis-och blomkålsmos till middag. Fasligt enkelt, gott och nyttigt.
Recept (2 pers)
Biffar
400g nötfärs 10-12%
0,5 dl lätt creme fraiche
1 gul lök
1 tsk salt
1 kruka basilika
smör
2 krm svartpeppar
Potatis- och blomkålsmos
3 stora potatisar
ett litet blomkålshuvud
0,5 dl lätt creme fraiche
salt peppar
Finhacka löken och basilkan och blanda i en skål tillsammans med nötfärsen. Tillsätt creme fraiche, salt och peppar och blanda väl. Forma till 4 stora biffar. Stek i smör, på hög värme och under lock ett par minuter på varje sida.
Koka potatisen i ca 12 minuter, tillsätt blomkålen och koka till blomkålen mjuknat. Häll av och låt stå under lock ett par minuter och ångas. Mosa med en "potatismosare" (undvik stavmixern), tillsätt creme fraiche, salt och peppar och ev lite basilika.
Recept (2 pers)
Biffar
400g nötfärs 10-12%
0,5 dl lätt creme fraiche
1 gul lök
1 tsk salt
1 kruka basilika
smör
2 krm svartpeppar
Potatis- och blomkålsmos
3 stora potatisar
ett litet blomkålshuvud
0,5 dl lätt creme fraiche
salt peppar
Finhacka löken och basilkan och blanda i en skål tillsammans med nötfärsen. Tillsätt creme fraiche, salt och peppar och blanda väl. Forma till 4 stora biffar. Stek i smör, på hög värme och under lock ett par minuter på varje sida.
Koka potatisen i ca 12 minuter, tillsätt blomkålen och koka till blomkålen mjuknat. Häll av och låt stå under lock ett par minuter och ångas. Mosa med en "potatismosare" (undvik stavmixern), tillsätt creme fraiche, salt och peppar och ev lite basilika.