het köttfärsgratäng och stekta äpplen

Middag igår blev en het köttfärsgratäng helt improviserad av mig... starkt och gott blev det.
Recept (4-6 personer, för oss blev det 2 portioner och 3 matlådor.)
500g nötfärs
8 dl pasta penne
6 stora champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
jalapenos
krossade tomater med chili
1,5 dl Heinz chilisås
1 dl lätt creme fraiche
1 morot
1 dl majs
1,5 dl riven ost
salt
svartpeppar
muskot
Koka pastan. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar. Stek vitlök, lök och champinjoner, ha i nötfärsen och stek till den är genomstekt. Salta och peppra. Tillsätt tomaterna,så många jalapenos du vill ha, chilisås, morot, majs och creme fraiche. Låt småkoka i 5 minuter, krydda med salt, peppar och muskot tills du blir nöjd.
Ta fram en gratängform och varva pasta med köttfärs, ha ett lager med köttfärs i botten. Ha pasta överst och avsluta med att strö riven ost över gratängen. Sätt in högt upp i ugnen i 10 minuter på 200 grader. Låt den svalna 5 minuter innan den serveras.
Eftersom det var fredag blev det även efterrätt och en mycket nyttig sådan, stekta äpplen med vaniljkesella.
Recept (2 personer)
smör
2 äpplen
kanel
socker
vaniljkesella
Skär äpplen i mindre, tunna skivor. Stek i smör till de blir mjuka och ha sedan i kanel och socker i pannan, så mycket som du önskar. Servera med vaniljkesella. Oerhört simpelt.