Citron - och basilikafisk
/
Då resten av oktober ska bli en månad utan sötsaker har jag även styrt upp middagarna här hemma och vi kör nu mest veg och fisk samt kyckling i enstaka fall. Igår blev det smarrig citron- och basilikafisk. (Bild tagen under tillagning.)
Recept (2 pers)
400g hokifilé
1 kruka färsk basilika
1 citron
salt
2 vitlöksklyftor
1 förpackning Kelda citronsås
Lägg fisken (fryst eller tinad) i en ugnsform och salta rikligt. Skär vitlöken i tunna skivor och hacka ca 1,5 dl basilika. Strö över fisken. Häll över såsen och pressa en citron över. Ställ in mitt i ugnen på 200 grader i 20 minuter om den är tinad och ca 35 minuter om den är fryst. Servera med potatis.
Recept (2 pers)
400g hokifilé
1 kruka färsk basilika
1 citron
salt
2 vitlöksklyftor
1 förpackning Kelda citronsås
Lägg fisken (fryst eller tinad) i en ugnsform och salta rikligt. Skär vitlöken i tunna skivor och hacka ca 1,5 dl basilika. Strö över fisken. Häll över såsen och pressa en citron över. Ställ in mitt i ugnen på 200 grader i 20 minuter om den är tinad och ca 35 minuter om den är fryst. Servera med potatis.