Banoffee pie

Igår bakade jag en Banoffee Pie och jesus vad den smälte i munnen. När jag bodde i Manchester brukade vi alltid äta bagelfrukost på söndagar och avsluta med Banoffe Pie. Jag har alltid tyckt att denna kaka har varit kakornas kaka så därför slog jag till och gjorde min egen igår.
Vad var det då som långkokades? Jo en burk kondenserad mjölk kokas i 3 timmar och blir till smarrig kolasås. Kondenserad mjölk finns i bakhyllan i butiken och den ska vara sötad för att bli seg, söt kolasås. Ta av papperet runt om, lägg burken i en stor kastrull och se till att den är täckt av vatten hela tiden. Efter 3 timmar spolar du kallt vatten över burken tills den svalnar, öppnar försiktigt och då ser innehållet ut såhär. Ljummen, ljuvlig kolasås som är som flytande fudgekola när man äter ur burken.
Medan burken kokar gör man botten till pajen, 12-13 digestivekex , 100g smält smör och lite kanel. Smula kexen, tillsätt smöret, pudra över lite kanel, rör ihop och tryck ut i botten av en pajform. Ställ in i kylen för att vila.
När kolasåsen är klar - smeta ut den på digestivebotten och skiva sedan 2-3 bananer och täck den sega kolasåsen.
Vispa 2 dl grädde (jag tog mellangrädde) och smeta ut på bananerna. Riv lite choklad till garnering. Servera och ta emot jubel från dina gäster!
Bara jag ser den här bilden vill jag göra en till, kärlek i en pajform!