very nice kycklingpaj

Vi är strax på väg till landet där vi stannar tills imorgon. Jag åker datorlös så här kommer det vara dött tills imorgon kväll men medan kan ni göra den här sjukt goda pajen som jag gjorde till middag igår.

Recept:
Pajbotten:
3 dl mjöl
125g smör
2 msk vatten

Fyllning:
2 kycklingfiléer.
1 röd paprika
1 burk creme fraiche paprika chili
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 ägg
2 dl riven ost
5 stora champinjoner
1 röd chili
jalapenos (om man vill ha rejäl styrka)

Blanda mjöl, rumstempererat smör och vatten i en bunke med fingrarna. Se till att det blir en deg som sitter ihop. Platta ut den i en pajform så det går upp på kanterna. Picka degen i botten med en gaffel och sätt in i kylen i 10 min. Grädda sedan pajskalet i 10 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna lite.

Stek vitlök, lök och kyckling i olivolja, salta o peppra rejält. Ha i champinjoner, paprika och chili och stek i ytterligare ett par minuter. Ta av från plattan och låt svalna lite. Rör i creme fraiche, jalapeno, ägg och 1 dl ost. Fyll pajskalet med detta, strö resten av den rivna osten över pajen, grädda i nederdelen av ugnen på 200 grader i 35-40 minuter. Låt svalna något och ät den med en sallad till - gillar!