very nice kycklingpaj
/Recept:
Pajbotten:
3 dl mjöl
125g smör
2 msk vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer.
1 röd paprika
1 burk creme fraiche paprika chili
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 ägg
2 dl riven ost
5 stora champinjoner
1 röd chili
jalapenos (om man vill ha rejäl styrka)
Blanda mjöl, rumstempererat smör och vatten i en bunke med fingrarna. Se till att det blir en deg som sitter ihop. Platta ut den i en pajform så det går upp på kanterna. Picka degen i botten med en gaffel och sätt in i kylen i 10 min. Grädda sedan pajskalet i 10 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna lite.
Stek vitlök, lök och kyckling i olivolja, salta o peppra rejält. Ha i champinjoner, paprika och chili och stek i ytterligare ett par minuter. Ta av från plattan och låt svalna lite. Rör i creme fraiche, jalapeno, ägg och 1 dl ost. Fyll pajskalet med detta, strö resten av den rivna osten över pajen, grädda i nederdelen av ugnen på 200 grader i 35-40 minuter. Låt svalna något och ät den med en sallad till - gillar!