det här med bebis, barnvagn och café

Alltså är det bara jag som inte alls ser nöjet i att ta med sig sin bebis på café? Jag trodde att det enda jag skulle göra det här året var att hänga på café med andra lediga mammor, men nu har jag kommit till insikten att det absolut inte är någonting för mig. Jag tror det bottnar i att när jag själv går och fikar vill inte jag ha bebisskrik runt mig utan jag vill kunna njuta av min latte, kladdkaka och bok och bara lyssna till lugnet, andras samtal och kanske en radio på låg volym. För mig är det inte avslappnade att sitta och dricka latte med en bebis i knät. Man vet att inom ett par minuter kommer han att bli uttråkad och börja gnälla (eller i worst case vilja amma). Att föra en konversation med andra personer samtidigt som man ska dricka sin latte, underhålla bebis och inte vara i vägen med sin barnvagn funkar inte för mig. Jag kan inte föra en djupare konversation på det sättet. Att sitta på helspänn för att inte störa, helst inte vilja ta hand om en diarréblöja bland folk och inte få en kaskadspya på axeln gör mig stressad. Det är för mycket av allt och jag kan känna magsåret komma krypande bara jag tänker på det. Jag fattar att man kan hänga på café när bebisen kan sitta i egen stol, äta sin puré eller åla omkring i en lekhörna men när de är som Aramis, 11 veckor, ser jag inte tjusningen.
Dont get me wrong, jag fikar gärna med hur många mammor som helst men då i hemmets trygga vrå. Där jag vet att jag inte stör personer som vill njuta av sin bok, där det finns skötbord med våtservetter, där jag kan amma om det krisar, jag behöver inte ha bebisen i knät hela tiden och jag kommer inte vara i vägen.
Här i sjöstan är det en extrem fikakultur bland lediga mammor, man kommer knappt in på caféerna på förmiddagen och det ser så mysigt ut från utsidan men jag vet att jag inte är där än och jag tror nog aldrig jag kommer uppfatta situationen som lyxig eller avslappnad.
Jag är mer för långpromenader 2-3 personer (har lite svårt att se tjusningen med att gå 8 mammor tillsammans och blockera en hel gångväg…) och sen hemmahäng. Men jag är avundsjuk på er som kan njuta av café och bebis på samma gång.