couscousbiffar

Igår lagade jag couscousbiffar. Jag tänkte medan jag höll på att jag aldrig kommer att göra om det för jag hade problem med att få dem att hålla ihop. Men när jag väl kom på hur mycket jag skulle ha av varje ingrediens blev det riktigt goda och min yoghurtsås med ingefära var himmelsk.
Recept
Couscousbiffar(ca 4 pers)
2,5 dl couscous
2,5 dl vatten
1/3 dels purjolök
1 liten röd paprika
basilika
2 ägg
1 tärning grönsaksbuljong
salt
peppar

Koka upp vattnet med buljongen, ha sedan i couscousen och låt svälla under lock i ca 5 minuter. Finhacka paprika och purjolök. Rör ned detta i couscousen och rör om. Ha i ägg, så mycket basilika du känner för samt salt och peppar. Blanda väl, forma biffar och stek i olivolja på hög värme, ca 1 minut på varje sida.

Yoghurtsås

3 dl turkisk yoghurt
ca 2 msk riven färsk ingefära
en skvätt olivolja
salt
peppar

Blanda, smaka av och låt stå i några minuter innan servering.