rabarberkakan
/
Lördagen var bra förutom stormen. Jag o Micke tog en promenad till Nytorget, hängde på Acne där Micke köpte snyggaste jeansen och jag drömde mig bort till augusti då jag kanske också kan shoppa jeans igen. Sedan blev det en sväng längs Götgatan och shopping i Ringen. Fredrik o Maria kom förbi på fika och jag gjorde en galet god rabarberkaka. Tyvärr var den lite väl varm när den serverades men 4 timmar senare var den perfekt, seg och underbar till vaniljsås. Det är tur att folk kommer hit och fikar, att vår frys är liten och att Mikael har fikaglada kollegor för mitt nya intresse skulle annars göra mig 30 kg tyngre.
På allmän begäran:
Recept
2 dl socker
2 dl mjöl
1 dl smält smör
1 tsk bakpulver
1 ägg
Rör ihop allt i en skål. Blanda rabarber med lite socker och kanel. Ha ut smeten i en form med löstagbar kant. Tryck i rabarbern i smeten. Ha in i ugnen i 30-35 minuter på 175 grader. Låt svalna. Easy!
På allmän begäran:
Recept
2 dl socker
2 dl mjöl
1 dl smält smör
1 tsk bakpulver
1 ägg
Rör ihop allt i en skål. Blanda rabarber med lite socker och kanel. Ha ut smeten i en form med löstagbar kant. Tryck i rabarbern i smeten. Ha in i ugnen i 30-35 minuter på 175 grader. Låt svalna. Easy!