Fotografiska museet

Igår kväll var jag och Micke till det nyöppnade Fotografiska Museet vid Stadsgården. Själva museet är riktigt fint men läget är ju sådär bland Finlandsfärjor och motorväg.

Stan rustar för det stora bröllopet på lördag och det grämer mig att jag inte kan delta. Jag tror inte det är bra att en person som kan föda när som helst ger sig ut och trängs bland flera 100,000 för att få en glimt av Victoria och hennes klänning.
Det är just nu fem olika utställningar som pågår på museet, Annie Leibovitz: A Photographer’s Life, Vee Speers - The Birthday Party, Joel-Peter Witkins - Bodies, Lennart Nilssons - Ett barn blir till och Anders Petersens - From Back home.
Denna bild av Vee Speers är min absolut favoritbild på hela utställningen.
Och Lennart Nilssons foton om hur ett barn växer inne i magen var också riktigt häftig, jag förstår nu hur trångt bebisen har det på slutet. Rekommenderar verkligen ett besök hit, öppet alla dagar 10-21 och 95 kr kostar det.

Efter museet gick vi en promenad på söder, åt middag på Chutney och tog sedan båten hem. Det var 20 grader, ljummen vind och det luktade sommar!