Grill i lördags


Besöket på Grill (Drottninggatan 89) igår var fantastiskt. Jag har aldrig varit där förut och blev glatt överraskad. Jag älskar interiören - olika tema i olika delar - som bordell, Italien, Asien, trädgård, jaktstuga, lantligt kök etc. Vi satt i den förstnämnda delen som ser ut som på bilden, mycket rött/svart, tunga sammetsdraperier och jättemysigt.

Vi var där för att fira att Mikaels pappa resp bror har fyllt 60/30 under veckan som gått. Kvällen började med drinkar med äpple/kanel smak samt citron/ingefära.

Maria och Micke studerar menyn - det var svårt att välja kan jag intyga.

Jag hoppade över förrätt då jag vis av erfarenhet vet att jag inte får i mig tre rätter och ville spara plats till dessert. Stefan åt hummer som smälte i munnen.

Ulla och Fredrik i det röda skenet.

Resten åt skagenröra på toast till förrätt som serverades ut snygga burkar.

Hemsk bild på mig men vill ju ha med födelsedagsbarnet Stefan på en bild så jag offrar mig.

Till varmrätt åt jag grillad oxrygg och efterrätten såg ut såhär - inbakad vaniljglass med grillade äpplen.

60-åringen njöt av inbakade jordgubbar till efterrätt.

Marias vita chokladcheesecake med ananas.

Stefan åt grillspett till varmrätt som kom med en egen ställning och inbakade Glace au four jordgubbar till efterrätt. (Känner nästan att detta börjar bli en matblogg.)

Vi började äta vid 20:00 och slutade vid 23:30, då hade alla hamnat i matkoma. Jag rekommenderar Grill om man gillar grillad mat, snygga upplägg och en cool inredning - själv skulle jag vilja bo i trädgårdsdelen - som att ha en trädgård inomhus med gröna träd, buskar, trädgårdsbänkar och lysande svampar och harar på golvet. Tack för en jättebra kväll!