vårens högtider


Det kommer en rad bra filmer i vår så ni hittar mig mest i biomörkret fram till april/maj. Mina must see:
Hachiko: Har man stått i Tokyo bredvid statyn av denna hund och hört talas om legenden kan man inte hoppa över detta. Lasse Hallström har gjort film om den trogna hunden Hachiko som varje dag möter sin husse vid stationen tills en dag då husse inte dyker upp...men Hachiko fortsätter vänta på samma plats i 10 år. Gråtvarning. Premiär i januari.
An Education: Det är 1960, staden är London och Jenny är 17 år. Föräldrarna drömmer om Oxford, Jenny blir kär och drömmer om Paris och jag drömmer om alla snygga miljöskildringar och modemåsten som denna film kommer innebära. Och Emma Thompson är ju med. Premiär i början av februari.

I love you Philip Morris: Jim Carrey och Ewan McGregor blir kära inne på ett fängelse. De gör allt för att få leva tillsammans utanför murarna och försöker rymma gång på gång - och ja, jag har en förkärlek för Jim Carrey (och Ewan med för den delen).Premiär slutet av februari.
Precious: Tragik, tårar, uppvaknande och nominerad till en hel hop med priser. Precious är 17, analfabet, väntar sitt andra barn och bor i Harlem. Blir våldtagen av sin pappa och slagen av sin mamma men någonstans på vägen träffar hon en lärare som vill hjälpa. Precious skriver om sitt eget liv och börjar även leva det. En riktig Towe-film. Premiär sista januari.

Alice i Underlandet: Tim Burton, Johnny Depp, färgsprakande och antagligen i klass med Kalle och Chokladfabriken. Premiär början av mars.
Valentines Day: Den ultimata romantiska komedin från mannen som skapade Pretty Woman. Alla stjärnor i en film - Julia Roberts, McDreamy, Jennifer Garner, Jessica Alba, Jessica Biel, Ashton Kutcher, McSteamy etc. Massor av kärlekshistorier knyts ihop till en a la Love Actually. Premiär mitten av februari.

Dear John: Romantiskt drama, samma författare som till the Notebook och Lasse Hallström står för regi - no further explanations. Premiär i början av maj.
Sex and the City 2: 28 maj händer det - Carrie is back. Datumet står med rött i min kalender.