Toalett etikett

Att besöka en toalett här i japan är en upplevelse i sig. I många varuhus finns stora toalettavdelningar som är till för endast damer vilket jag gillar.

















När man kommer in till själva toaletten möts man av en bruksanvisning och det behövs.







Såhär ser en vanlig toalett ut och den har säkert över 20 funktioner.
1. Lägg handen mot och toaletten spolar.
2. Här ställer du in om du vill att toaletten ska låta, om du vill ha dusch efter du är klar, om du vill ha varmluft efter behoven, hur det ska lukta, om du vill ha bidéfunktion etc.
3. Här kan du slå på musik.
4. Lutar du dig mot denna ger toaletten ifrån sig ett spolljud utan att spola så ingen vet vad du har för dig här inne.


Här har vi själva kontrollen på handtaget. Första knappen är för att stoppa det du har sagt åt den att göra. Andra knappen ger dig vattenstråle rakt upp, en sk spray. Tredje knappen ger en bidé dusch och fjärde knappen ger spolljud utan att egentligen spola. Under ställer du in styrkan på vattenstrålen och volym för ljud. Den sista knappen gör så att toaltten fylld med väldoftande rosenlukt och inget annat. Längst bort finns inställningar för om det ska komma het luft när dusch är klar och lite andra finesser. Självklart har jag testat allt på menyn!

När du väl tagit dig igenom alla steg är det dags att tvätta händerna. Man går från vänster till högen, för bara händerna under så kommer det först tvål, sedan vatten och sedan handtork.














Sedan slinker man in i sitt privata sminkbås utrustad med speglar åt alla håll och sminklampor.

En bra finess på de flesta toaletter är en bebisstol som sitter fast i hörnet. Där sätter man ifrån sig sin bebis när man vill göra sina behov ifred.







En annan variant på toalett är denna som börjar låta så fort man sätter sig på den och när man är klar och reser sig upp spolar den automatiskt. Genialt då man aldrig behöver mötas av en full toalett!