Odaiba - Tokyo Bay

Odaiba är en ö som är byggdes 1850 för att försvara staden, under 1900 talet blev det en viktig hamn för handel och idag är det ett område som består av nöjesfält, businessdistrikt och dyra bostäder. Man åker ett litet tåg dit och ett tips är att sitta längst fram för bäst utsikt! Det finns ett stort köpcenter som heter Venus Fort och som är uppbyggt som staden Rom/Venedig inuti. Ni ser ju själva hur härligt tacky det är, till och med himmel är målad och det vimlar av italienska restauranger därinne.





















Det finns en art walk med stora märkliga föremål lite här och var.








Det här är Tokyo Big Sight. Tokyo hoppas på att få hålla i OS här 2016 och det pågår enormt arbete för det. Om det händer kommer wrestling, teakwondo och fäktning hållas i denna lokal.















Tokyo Bay, riktigt vackert.

Frihetsgudinnan. Först stod denna staty tydligen här i 6 månader för en fransk happening men den blev omåttligt populär så den fick stå kvar permanent.












En söt tant ville ta kort på mig och den tjusiga vyn.














Rainbow Bridge. Denna bro blev klar 1993, är över 570 meter och har trafik i två plan. Överst går en expressväg och under går en annan väg och tågtrafik. Man kan också gå över bron men det är förbjudet att cykla eller åka motorcykel, jag hade planer på att gå men det var över 30 grader varmt så jag hoppade det.











Ett av de största pariserhjulen i världen, 115 meter högt. Jag har varit väldigt modig denna resa med höjdrelaterade saker men det här fick mig att backa.

















Två gudinnor i en bild (kunde inte låta bli..)


Huvudkontoret till Fuji Tv, det tog 3 år att bygga detta hus och det kommer att stå kvar även om det kommer jordbävningar sägs det. Bollen i mitten väger 1200 ton och är 32 meter i diameter, inuti finns ett utkikstorn över Tokyo stad.

Självklart har en strand byggts upp längs vattnet men stora skyltar berätta att man ej bör simma. Detta kan vara ett utav mina favoritområden i Tokyo, även om det är väldigt tillrättalagt så är det vackert så man smälter.