Kyoto

Kyoto har 1,5 miljoner invånare, är Japans sjunde största stad och den bäst bevarade staden i hela landet. Kyoto var länge Japans huvudstad (fram till mitten av 1800-talet) och staden bombades aldrig under andra världskriget som många andra städer. Det finns över 2000 tempel här och det är förbjudet att bygga skyskrapor för man vill bevara staden som den en gång var. Det här är Kyoto Tower, stadens högsta byggnad.





















Kyoto ligger i en dal, omringat av tre berg och därför blir det väldigt varmt här nu på sommaren och fukt fukt fukt.Det här är Kamo River som rinner rakt genom staden.




Tågstationen är ny, väldigt high tech och Japans näst största tågstation.







Kyoto Tower. Nintendo har sitt huvudkvarter i Kyoto och detta torn kan ses på Wii boxar, i Super Mario och på lite andra ställen. Tydligen finns även tornet med i någon Godzilla film där Godzilla välter tornet för regissören tycker det är Japans fulaste byggnad.











Stadskärnan.









Staden är klädd i lyktor.






Någon har satt upp ett liten Torii längst ned på sin dörr för att förhindra att hundar ska kissa där.












Längs denna flod ligger restaurangerna tätt under vår/sommar/höst och i solnedgången sitter kärlekspar. En professor från universitet gjorde en Längs denna flod ligger restaurangerna tätt under vår/sommar/höst och i solnedgången sitter kärlekspar. En professor från universitet gjorde en undersökning och kom fram till att alla par sitter med 3,5 m mellanrum, exakt! Jag är inte förvånad för allt i detta land är exakt. Det finns inga försenade tåg, bussen kommer på sekunden, man väntar på tåget i raka led och man står inte en millimeter fel i rulltrappan.














Där floden flyter fram.


På väg hem till mitt guesthouse.