fördomar, tex mex och längtan


Så var det vardag igen och man kan ju inte annat än att längta till Hanoi och rummet ovan med jaccuzi och färska mangos. Idag är det 34 grader här och fuktigt som i en ångbastu. Det regnar massor om nätterna och jag tror det är nu det börjar, regnperioden. Jag har aldrig varit i Thailand en hel sommar förrut så det ska bli spännande att se vad landet har att erbjuda förutom regn och monsun. Just nu pågår ett rejält åskväder utanför fönstret men inget regn i sikte.

I Hanoi var det 23-24 grader man kunde gå långa promenader och sitta på uteserveringar och dricka kaffe här hemma i Bangkok flyr man in till rum med ac. Bangkok är lite som Sverige fast tvärtom; 3 månader per år (nov, dec, jan) är det bra temperatur och resten av året går det inte att vara ute om man inte är på stranden. Sverige är bra på sommaren och resten av året vill man stänga in sig för att undvika kylan men är det något jag kommer att uppskatta när jag är tillbaka så är det årstiderna!

Jag har just varit på en mexikansk buffé. Maten var ok men oj vad mycket amerikanska män det var där och oj vad de åt. Ja, jag har fördomar och alla besannades... De tog tallrikar fyllda med nachochips som de dränkte i smält ost, de åt friterade burritos dränkta i gräddfil och de avslutade med glass, chokladsås och någon märklig brödpudding. Och de flesta vägde mer än vad jag och Micke gör tillsammans.