back to school


Igår började jag jobba. Hade en lektion med ett barn och det var en skön mjukstart kan man säga. Det är inte speciellt långt till skolan från där jag bor men det är något krångligt att ta sig dit. Först blir det motorcykeltaxi i typ 5 minuter. Då är jag framme vid denna korsning, Asok. Där finns 8 filer från 6 olika håll så ni förstår själv att det blir viss trafik och väntan.

Men Thailand har tänkt till och byggt en skywalk uppe i luften så man slipper ned i all trafikkaos. Genialt. Som ni kan se var det måndag igår och de gula tröjorna för att hedra kungen var på.

När jag kommer ned från skywalken är det ca 10 minuters promenad in i en mindre soi och så kommer jag fram till NIST (New International School of Thailand) som ser ut såhär. Det är dyrt att gå där, de har över 1500 elever från hela världen, mycket datorer och varje hemspråk har ett eget klassrum, det kallar jag lyx! Jag är van med att hemspråksläraren får vara i ett annat klassrum eller i en matteverkstad ;) Så jag har ett eget litet klassrum med svenskt tema och jag kommer ha ca 15 lektioner i veckan med 4 olika barn. Mycket invecklat och rullande schema men slutar aldrig senare än 12:30 och vissa dagar är jag helledig. Däremot börjar vissa lektioner redan 07:40.. Men jag skulle aldrig klaga på detta schema och jag är full av förundran inför de personer som gör schemat och får ihop det för så många elever med olika språk, sporter och aktiviteter.