tävling

Igår var jag till immigration office så nu får jag stanna i Thailand i 30 dagar till. Sedan blir det en Visa resa till Burma eller Laos. På vägen till immigration office blev vi stoppade av polisen... Åkte 20 m på en enkelriktad gata och fick böta 80 kr. Problemet var bara att vi följde efter en thailändare som inte blev stoppad alls. Orättvist är livet. Och det gick såklart inte att betala böter till polismannen så det fick bli till att få poliseskort till polisstationen där papper skulle fyllas i. På polisstationen var vi inte direkt själva och många hade varit där förrut och kommer antagligen komma dit igen. Det var lite av "hej är du här nu igen" " ja du vet hur det är..." De flesta verkade vara där för de hade kört utan hjälm. Men när allt var betalt och klart kunde vi köra vidare mot immigration office.

Mötte två svenskar igår, en man på ca 45 och en på som var runt 75. Det är märkligt när man möter svenskar här för det verkar finnas en tävling om två saker. 1.Vem som har varit här längst och 2. vem som klarar värmen bäst. "Ja jag har ju varit här sedan 1989 och allt blir ju bara sämre. Jo visst är det billigt och så men inget mot hur det var förr. Jag känner ju folk som har bott här sedan 60-talet och de säger sanningen, varje död thai är en bra thai, bla bla." (citat från pensionären) "Jag har ju varit här i nån månad nu men jag har ju varit här mååånga gånger förr och sett det mesta..lågsäsong har ju sin charm" (citat från man 45)

Eller när man har kommenterat att det är skönt nu när det är lite svalare så får man svaret ” Nja det är nästan lite kallt för mig jag är ju van med värme nu…” (citat från man 45)
Så dessa svenskar behöver jag inte umgås mer med. Men det kanske finns normala svenskar också. Det får den skandinaviska festen imorgon bevisa.