sightseeing

Igår var jag till the handicraft village här i Chiang Mai. Tyckte det var dags för lite sightseeing. Det är där de tillverkar paraplyer, smycken, bestick, silke, möbler o annat. Letade efter en buss som kunde ta mig dit i ca 2 timmar. När jag nästan skulle ge upp gick jag förbi en turistbyrå. Gick in och frågade om hjälp och då sa kvinnan som satt där att hennes bror kunde skjutsa mig. Så för 40 kronor skjutsade han runt mig till varenda fabrik och väntade snällt utanför. Sedan fick jag sightseeing på vägen hem och han skjutsade mig ända hem till lägenheten. Så mycket bättre än alla bussar.
















Först var jag till ett ställe som tillverkade träfigurer och här målas de för hand...






























Sedan var jag till paraply tillverkning. De gör dem av papper som torkar i solen och sedan målas dem. De är så duktiga på att måla och stod där länge och kollade på.

















































Var sedan till silkes stället. Man fick se larverna och överst kan man se hur de drar trådarna från dem. Sedan väver de för hand och så kunde man ju självklart köpa massor av sjalar och tyger. Besökte även silvertillverkning och wood carving ställe. En annorlunda dag kan man säga. Han som körde mig berättade att de som jobbar på dessa ställen jobbar 9 timmar per dag o tjänar 300 kronor i månaden. Illa.