framme i chiang mai

Nu ar jag i Chiang Mai och denna stad ar fantastisk. Tagresan hit var en upplevelse. For 100 kr fick vi en biljett i forsta klass med air con och fallbara stolar. 12 timmar gick ganska snabbt maste jag saga och var tredje timme kom en dam med mat. Frukost, lunch, fika, middag. Detta ingick tydligen i priset sa vi blev glatt overraskade. Och en gang i timmen kom en man och sopade golvet. Lite annorlunda mot SJ.

Vi kom hit i onsdags kvall och fick bo pa ett stalle som vi bokat pa natet. Mitt i tursitkvarteret med reaggeclub bredvid och en dorr som holl pa falla av. Sa torsdag morgon borjade vi leta nya guesthouse. Hittade nagra bra och billiga men tyvarr var allt fullt men sedan sprang vi pa ett nyoppnat stalle som vi nu ska stanna pa i en vecka och betala runt 350 kr for. Helt ok och i en mysig liten grand.

Detta ar helt annorlunda mot Bangkok, det bor runt 1 miljon personer har men det ar lugnt och frash luft. Runt 30 grader pa dagen och bara 17 pa kvallen, som svensk sommar, och inte alls fuktigt. Behover ingen AC och behover inte dricka litervis med vatten.

Vi har hunnit med att traffa en lokalbo som heter Jim som har visat oss staden pa vespa och tagit oss pa nattmarknad. Vi har besokt zoo och tittat pa giraffer, noshorningar, pingviner, krokodiler, lejon och pandor. Lite annat an alg pa Skansen. Vi har varit i ett tempel, pratat med munkar och fick folja med dem for att ata lunch och lara oss om deras liv i Chiang Mai.

Allt ar mycket billigare har an i Bangkok och vi har kollat upp lite mojligheter till jobb har istallet for Bangkok.. far se vad som hander. Tar bara 1 timme med flyg till Bangkok harifran sa man kan ju aka dit da och da anda..

Nu ska vi bege oss ut pa Walking market som ar varje lordag och sondag kvall har nar flera gator blir bilfri och forvandlas till marknader.