Mina tips till Khao Lak

Khao Lak ligger cirka 1,5 timmes bilfärd från Phukets flygplats och är känt för sina härliga stränder, fina hotell och en dröm att ha semester i. Här kan du läsa vad som skiljer Khao Lak från Koh Lanta. Jag har varit i Khao Lak en hel del gånger och här kommer mina bästa tips på saker att se och göra.

White sand beach

Detta kan vara Khao Laks allra finaste strand och den sitter ihop med Coconut beach. Här finns några butiker som säljer sandleksaker och luftmadrasser, ett par restauranger och solstolar att hyra hela dagen.

Båttur till Surin/ Similan Island

En båttur till närliggande öar är ett måste. Allra finast är vattnet kring Similan och Surin Islands och här är snorkling top notch. Det tar ca 1,5 timme med speedboat till öarna och se till att åka tidigt för det blir lätt väldigt mycket folk.


Besök restaurangen Phu Khao lak thai

Kanske Khao Laks bästa restaurang med jättegod thaimat.

Bang Niang Market

Khao Laks kvällsmarknad där du hittar både mat, kläder och hantverk. Kolla öppettider innan du åker men den brukar vara öppen måndag, onsdag, torsdag och lördag från kl 16 och framåt.

Memories beach bar

Härlig beach bar norr om Khao Lak där surfare hänger. Du kan åka hit för lunch eller middag, hänga på stranden, kolla in surfare och njuta av eldshow på kvällen.

Wat Khuk Khak

Fint tempel nära Khuk Khak Beach som är värt ett besök.

Sea turtle conservation centre

Här tar de hand om skakade sköldpaddor tills dess att de kan släppas ut i havet igen. Lär dig allt om sköldpaddor och se dem på nära håll.

Massage på stranden

Finns överallt men jag gillar den som ligger vid Khuk Khak Beach (intill JW Marriott)

Åk bambuflotte

Besök Thaimuang-Lampi National Park och år bambuflotte på floden. Bokar du detta som en utflykt brukar det också ingå lunch och vattenfall.

Besök Koh kho khao

En underbar liten ö där lugnet råder som ligger nära Khao Lak, här finns min guide till Koh Kho Khao

Ät skaldjur på stranden

Besök Liabhad Bar & Grill Restaurant i Bangsak för underbar mat direkt på stranden. Det är här thailändarna själva hänger.

Lilla Amazonas

En mini-regnskog nära Takua Pa där du åker kajak genom mangroveträsk. Du kommer att se apor, fåglar, ödlor etc

Sai Rung Waterfall

Cirka 15 minuter från Khao Laks centrum hittar du detta vattenfall. Lätt att ta sig till med barn, det finns en liten kiosk att köpa dricka och snacks vid.

Khao Sok, Nationalpark

En av de absolut vackraste plaster jag besökt men ganska långt att åka så jag rekommenderar en övernattning. Läs om mitt besök till Khao Sok här.

Poseidon Bungalows - strand och häng

Poseidon bungalows har en härlig strand, gungor och en riktigt bra restaurang.

Hyr egen longtail för en dag

Hyr en gene longtailbåt med chaufför för en dag - så himla härligt! De flesta ställen där du kan boka utflykter brukar också erbjuda private tour där du får bestämma rutt själv utifrån vad du vill se och det brukar ingår dryck och frukt.

Besök en sandö

Den lilla sandön Koh Pha är en sandbank som du bara kan besöka vissa tider då den försvinner med tidvattnet. Den ligger mitt ute i havet och det bästa är att åka dit i privat longtail.

Här kan du läsa om fler tips till Khao Lak och mitt absoluta favorithotell i Khao Lak är detta.